Преузимање ПДФ-а

IN VITRO LAB д.о.о. Шабац

Војводе Путника 52, 15000 Шабац

Лабораторије за испитивање по стандарду SRPS ISO/IEC 17025:2017

Основни подаци

Број пр.:2-01-487
ПИБ:108203810
Акр. број:01-426
Web:
Тел:015/344711
Факс:015/344711

Статус предмета

Статус акр.:Акредитован
Статус суспензије:Без суспензије
Датум прве акр.:12. јун 2015.
Датум последње акр.:12. јун 2023.
Датум истицања/укидања акр.:11. јун 2027.

Контакт особа

Име и презиме:Зорица Стошић
Функција:директор
Телефон:015/344711
Факс:015/344711
Е-маил:office@invitrolab.rs

Локације

Л1 - IN VITRO LAB д.о.о. Шабац

Историја статуса

12. јун 2023. - 11. јун 2027.Акредитован
12. јун 2019. - 11. јун 2023.Акредитован
12. јун 2015. - 11. јун 2019.Акредитован

Обим акредитације

Предмет испитивања Врста испитивања и/или карактеристика која се мери (техника испитивања) Опсег мерења (где је примењиво) Референтни документ Локације
И-02 Биолошка, биохемијска испитивања/П-03 Биолошки материјал за испитивање
Биолошки материјал пореклом од животиња

Детекција антитела против вируса болести плавог језика (ELISA тест)

OIE 1)
Поглавље 3.1.3 (2021)
тачка 2.1 и 2.2

Л1 

Детекција антитела против Brucella spp.

OIE 1)
Поглавље
3.1.4
тачка 2.3.1

Л1 
И-02 Биолошка, биохемијска испитивања/П-21.1 Храна и храна за животиње
Храна Млеко

Одређивање концентрације афлатоксина М 1

LOQ 0,005 μg/kg

ВЛ ША ЛУ 44

Л1 
Храна и храна за животиње

Одређивање концентрације деоксиниваленола (DON)

LOQ 0,04 mg/kg

ВЛ ША ЛУ 37

Л1 

Одређивање концентрације афлатоксина Б 1

LOQ 1 μg/kg

ВЛ ША ЛУ 34

Л1 
И-11 Микробиолошка испитивања/П-03 Биолошки материјал за испитивање
Биолошки материјал пореклом од јата живине

Изоловање и идентификација Salmonella Gallinarum/Salmonella Pullorum

OIE^1)
Поглавље 3.3.11 (2018)
тачке 1.1 и 1.2

Л1 

Хоризонтална метода за откривање, одређивање броја и серотипизацију Salmonella-Део1: Откривање Salmonella spp.

SRPS EN ISO 6579-1:2017
изузимајући АНЕКС Д

Л1 
Биолошки материјал пореклом од животиња

Изоловање и идентификација Salmonella spp.

OIE 1)
Поглавље 3.10.7 (2022)
тачка 1.1

Л1 
И-11 Микробиолошка испитивања/П-04 Хемикалије, хемијски производи, козметика - укључујући ђубрива и боје
Средства за одржавање личне хигијене, негу и улепшавање лица и тела

Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Enterobacteriaceae – Део 2 - Метода бројања колонија

ВЛ ША ЛУ 17^5)

Л1 

Одређивање укупног броја аеробних мезофилних микроорганизама

Правилник 2)
Прилог Г метода II-1

Л1 

Изоловање и идентификација коагулаза позитивних стафилокока

Правилник 2)
Прилог Г метода II-2

Л1 

Изоловање и идентификација Escherichia coli

Правилник 2)
Прилог Г метода II-4

Л1 
Предмети опште употребе - Средства за одржавање личне хигијене, негу и улепшавање лица и тела и сировине; Средства за одржавање чистоће и сировине

Изоловање и идентификација Proteus vrsta

Правилник 2)
Прилог Г метода II-5

Л1 
Средства за одржавање личне хигијене, негу и улепшавање лица и тела

Одређивање укупног броја квасаца и спора плесни

Правилник 2)
Прилог Г метода II-1

Л1 

Изоловање и идентификација Pseudomonas aeruginosa

Правилник 2)
Прилог Г метода II-3

Л1 
Козметички производи

Одређивање броја и откривање аеробних мезофилних бактерија

SRPS EN ISO 21149:2017

Л1 

Откривање
Escherichia coli

SRPS EN ISO 21150:2016

Л1 

Откривање Staphylococcus aureus

SRPS EN ISO 22718:2016

Л1 

Одређивање броја квасаца и плесни

SRPS EN ISO 16212:2017

Л1 

Откривање
Candida albicans

SRPS EN ISO 18416:2016

Л1 

Откривање Pseudomonas aeruginosa

SRPS EN ISO 22717:2016

Л1 
И-11 Микробиолошка испитивања/П-21.1 Храна и храна за животиње
Храна пољопривредно-прехрамбени производи, дијететски производи, дијететски суплементи Храна за животиње

Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Listeria monocytogenes и Listeria spp. – Део 1: Метода откривања

SRPS EN ISO 11290-1:2017

Л1 

Хоризонтална метода за откривање, одређивање броја и серотипизацију Salmonella–Део 1: Откривање Salmonella spp.

SRPS EN ISO 6579-1:2017 изузимајући АНЕКС Д

Л1 

Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Enterobacteriaceae – Део 2 - Техника бројања колонија

SRPS ISO 21528-2:2017

Л1 

Хоризонтална метода за одређивање броја ß -глукуронидаза позитивне Escherichia coli техником бројања колонија на 44 °C помоћу 5-бромо-4-хлоро-3-индолил ß-Д-глукуронида

SRPS ISO 16649-2:2008

Л1 

Хоризонтална метода за одређивање броја микроорганизама бројањем колонија на 30оC техником наливања плоча

SRPS EN ISO 4833-1:2014
SRPS EN ISO 4833-1:2014 /A1:2022

Л1 

Хоризонтална метода за одређивање броја квасаца и плесни техником бројања колонија у производима са активношћу воде већом од 0,95

SRPS ISO 21527-1:2011

Л1 

Хоризонтална метода за одређивање броја сулфиторедукујућих бактерија које расту у анаеробним условима

SRPS ISO 15213:2011

Л1 

Хоризонтална метода за одређивање броја Clostridium perfringens техником бројања колонија

SRPS EN ISO 7937:2010

Л1 

Хоризонтална метода за одређивање броја квасаца и плесни техником бројања колонија у производима са активношћу воде мањом од 0,95 или једнаком 0,95

SRPS ISO 21527-2:2011

Л1 

Хоризонтална метода за одређивање броја колиформа

SRPS ISO 4832:2014

Л1 

Хоризонтална метода за одређивање броја коагулаза-позитивних стафилокока (Staphylococcus aureus и друге врсте)

SRPS EN ISO
6888-1:2009

Л1 

Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Campylobacter spp. – Део2: Техника бројања колонија

SRPS EN ISO 10272-2:2017

Л1 

Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Listeria monocytogenes и Listeria spp. – Део 2: Метода одређивања броја

SRPS EN ISO 11290-2:2017

Л1 

Хоризонтална метода за одређивање броја суспектног Bacillus cereus – техника бројања колонија на 30оC

SRPS EN ISO 7932:2009

Л1 
И-11 Микробиолошка испитивања/П-27 Остали производи
Узорци са трупова закланих животиња

Хоризонтална метода за откривање, одређивање броја и серотипизацију Salmonella–Део 1: Откривање Salmonella spp.

SRPS EN ISO 6579-1:2017 изузимајући АНЕКС Д

Л1 

Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Listeria monocytogenes и Listeria spp. – Део 1: Метода откривања

SRPS EN ISO 11290-1:2017

Л1 

Хоризонтална метода за одређивање броја микроорганизама бројањем колонија на 30оC техником наливања плоча

SRPS EN ISO 4833-1:2014
SRPS EN ISO 4833-1:2014 /A1:2022

Л1 

Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Enterobacteriaceae – Део 2 - Метода бројања колонија

SRPS ISO 21528-2:2017

Л1 
Узорци површина у зони производње и руковања храном и храном за животиње, посуђе, прибор и амбалажа

Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Campylobacter spp. – Део2: Техника бројања колонија

SRPS EN ISO 10272-2:2017

Л1 

Хоризонтална метода за одређивање броја суспектног Bacillus cereus – техника бројања колонија на 30оC

SRPS EN ISO 7932:2009

Л1 

Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Enterobacteriaceae – Део 2 - Метода бројања колонија

SRPS ISO 21528-2:2017

Л1 

Хоризонтална метода за одређивање броја микроорганизама бројањем колонија на 30оC техником наливања плоча

SRPS EN ISO 4833-1:2014
SRPS EN ISO 4833-1:2014 /A1:2022

Л1 

Хоризонтална метода за одређивање броја сулфиторедукујућих бактерија које расту у анаеробним условима

SRPS ISO 15213:2011

Л1 

Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Listeria monocytogenes и Listeria spp. – Део 1: Метода откривања

SRPS EN ISO 11290-1:2017

Л1 

Хоризонтална метода за откривање, одређивање броја и серотипизацију Salmonella–Део 1: Откривање Salmonella spp.

SRPS EN ISO 6579-1:2017 изузимајући АНЕКС Д

Л1 

Хоризонтална метода за одређивање броја коагулаза-позитивних стафилокока (Staphylococcus aureus и друге врсте) техником употребе агара по Baird – Parker-u

ВЛ ША ЛУ 13^4

Л1 

Хоризонтална метода за одређивање броја β-глукуронидаза позитивне Esherichia coli – техника бројања колонија на 44оС помоћу 5-бромо-4-хлоро-3-индолил β- Д-глукуронида

ВЛ ША ЛУ 14^5

Л1 

Хоризонтална метода за одређивање броја квасаца и плесни техником бројања колонија у производима са активношћу воде мањом од 0,95 или једнаком 0,95

SRPS ISO 21527-2:2011

Л1 
И-11.1 Микробиолошка и паразитолошка испитивања/П-21 Производи за људску употребу, укључујући храну
Храна Месо и производи од меса

Откривање ларви Trichinella у месу методом вештачке дигестије

SRPS EN ISO 18743:2016

Л1 
И-15 Узорковање/П-03 Биолоши материјал за испитивање - укључујући човека у целини

Материјал пореклом од јата живине (фецес, назувци за узимање брисева фецеса, узорци прашине, фекални брисеви, брисеви из инкубатора, инкубирана и неинкубирана јаја, подлошка-простирка, тренспортна пелена, лешеви, брисеви из објеката)

Узимање узорака биолошког материјала пореклом од јата живине за детекцију Salmonella spp.

Правилник 3)

Л1 
И-15 Узорковање/П-01 Пољопривредни производи, укључујући храну за животиње

Храна за животиње

Узимање узорака за сензорна и хемијско-биохемијска испитивања

SRPS EN ISO 6497:2010

Л1 
И-15 Узорковање/П-04 Хемикалије, хемијски производи, козметика - укључујући ђубрива и боје

Средства за одржавање личне хигијене, негу и улепшавање лица и тела

Узимање узорака средстава за одржавање личне хигијене, негу и улепшавање лица и тела за сензорна и микробиолошка испитивања

Упутство 4)

Л1 
И-15 Узорковање/П-17 Папир и амбалажа

Посуђе, прибор, амбалажа

Хоризонталне методе за технике узимања узорака са површина помоћу контактних плоча, брисева, сунђера и крпа у окружењу

SRPS EN ISO18593:2018

Л1 
И-15 Узорковање/П-21 Производи за људску употребу, укључујући храну
Храна: ринфузни производи (течни, чврсти, гранулисани, прашкасти), паковани производи (расхлађени, замрзнути, амбијентални), топли, специфични производи (шкољке, пужеви, бодљокошци), воће, поврће, зачини, биље, кафа, чај, цела јаја, конзервисана храна, кожа врата перади, испирање трупа, покварени узорци и храна за животиње (прашкови, течности, чврсте супстанце, паковане, растресите) из објеката у којима се производи, припрема, леди или обрађује топлотом, послужује, пакује, складишти или продаје (индустријски објекти, производни погони, кланице, млекаре, месаре, посластичарнице, хладњаче, ресторани, продавнице, магацини, хотели, пекаре, објекти брзе хране, кухиње колективних центара, фабрике, мешаоне)

Узимање узорака хране и хране за животиње за микробиолошку анализу

SRPS CEN ISO/TS 17728:2016

Л1 

Храна - Млеко и производи од млека

Узимање узорака млека и производа од млека за сензорно, хемијско-биохемијско и микробиолошко испитивање

SRPS EN ISO 707:2010

Л1 
И-15 Узорковање/П-27 Остали производи

Узорци са трупова закланих животиња

Узимање узорака са трупова закланих животиња за микробиолошко испитивање

SRPS EN ISO17604:2016

Л1 

Узорци површина у зони производње и руковања храном, храном за животиње

Хоризонталне методе за технике узимања узорака са површина помоћу контактних плоча, брисева, сунђера и крпа у окружењу

SRPS EN ISO18593:2018

Л1 
И-16 Сензорна испитивања/П-01 Пољопривредни производи, укључујући храну за животиње
Храна за животиње

Сензорски преглед – Једноставни дескриптивни тест (описни) тест (изглед, боја, конзистенција, мирис)

ВЛ ША ДМ 75

Л1 
И-16 Сензорна испитивања/П-21 Производи за људску употребу, укључујући храну
Храна, пољопривредно-прехрамбени производи, дијететски производи, дијететски суплементи

Сензорски преглед – Једноставни дескриптивни (описни) тест (изглед, боја, конзистенција, текстура, мирис, укус)

ВЛ ША ДМ 39

Л1