|
Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет, Департман за сточарство, Лабораторија за испитивање квалитета млека, Лабораторија за испитивање квалитета млека
Трг Доситеја Обрадовића 8, 21000 Нови Сад
Лабораторије за испитивање по стандарду SRPS ISO/IEC 17025:2017
Статус предмета
Статус акр.: | Акредитован |
Статус суспензије: | Без суспензије |
Датум прве акр.: | 28. август 2014. |
Датум последње акр.: | 28. август 2022. |
Датум истицања/укидања акр.: | 27. август 2026. |
Контакт особа
Име и презиме: | Доц. др Дејан Беуковић |
Функција: | директор департмана |
Телефон: | 021/4853309 |
Факс: | 021/350019 |
Е-маил: | snezana.trivunovic@stocarstvo.edu.rs |
Локације
Л1 - Лабораторија за испитивање квалитета млека |
Историја статуса
28. август 2022. - 27. август 2026. | Акредитован |
28. август 2018. - 27. август 2022. | Акредитован |
28. август 2014. - 27. август 2018. | Акредитован |
Обим акредитације
Предмет испитивања |
Врста испитивања и/или карактеристика која се мери (техника испитивања) |
Опсег мерења (где је примењиво) |
Референтни документ |
Локације |
Храна - Сирово млеко |
Тачка мржњења – термисторско – криоскопска метода |
0 до -1000m^oC |
ДСЛМ-ВДМ-07 |
Л1 |
|
Одређивање суве материје без масти |
|
ДСЛМ-ВДМ-05 |
Л1 |
|
Одређивање садржаја урее |
(10-80)mg/dl |
SRPS ISO 9622:2020 |
Л1 |
|
Одређивање садржаја лактозе |
(4-6)% |
SRPS ISO 9622:2020 |
Л1 |
|
Одређивање садржаја протеина |
(2-5)% |
SRPS ISO 9622:2020 |
Л1 |
|
Одређивање суве материје |
(10-15)% |
ДСЛМ-ВДМ -01 |
Л1 |
|
Одређивање садржаја млечне масти |
(1-6)% |
SRPS ISO 9622:2020 |
Л1 |
Храна - Сирово млеко |
Одређивање укупног броја бактерија |
(5,000-20.000.000)бактерија/ml
|
SRPS EN ISO 16297:2020 |
Л1 |
|
Одређивање соматских ћелија – флуоро-опто електрична метода |
(1,000-10.000.000)ћелија/ml
|
SRPS EN ISO 13366-2:2008 |
Л1 |
|