Преузимање ПДФ-а

Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет, Департман за сточарство, Лабораторија за испитивање квалитета млека, Лабораторија за испитивање квалитета млека

Трг Доситеја Обрадовића 8, 21000 Нови Сад

Лабораторије за испитивање по стандарду SRPS ISO/IEC 17025:2017

Основни подаци

Број пр.:2-01-470
ПИБ:100239025
Акр. број:01-412
Web:http://polj.uns.ac.rs/
Тел:021/4853500
Факс:021/6350019

Статус предмета

Статус акр.:Акредитован
Статус суспензије:Без суспензије
Датум прве акр.:28. август 2014.
Датум последње акр.:28. август 2022.
Датум истицања/укидања акр.:27. август 2026.

Контакт особа

Име и презиме:Доц. др Дејан Беуковић
Функција:директор департмана
Телефон:021/4853309
Факс:021/350019
Е-маил:snezana.trivunovic@stocarstvo.edu.rs

Локације

Л1 - Лабораторија за испитивање квалитета млека

Историја статуса

28. август 2022. - 27. август 2026.Акредитован
28. август 2018. - 27. август 2022.Акредитован
28. август 2014. - 27. август 2018.Акредитован

Обим акредитације

Предмет испитивања Врста испитивања и/или карактеристика која се мери (техника испитивања) Опсег мерења (где је примењиво) Референтни документ Локације
И-03 Хемијска (аналитичка) испитивања/П-21 Производи за људску употребу, укључујући храну
Храна - Сирово млеко

Тачка мржњења – термисторско – криоскопска метода

0 до -1000m^oC

ДСЛМ-ВДМ-07

Л1 

Одређивање суве материје без масти

ДСЛМ-ВДМ-05

Л1 

Одређивање садржаја урее

(10-80)mg/dl

SRPS ISO
9622:2020

Л1 

Одређивање садржаја лактозе

(4-6)%

SRPS ISO
9622:2020

Л1 

Одређивање садржаја протеина

(2-5)%

SRPS ISO
9622:2020

Л1 

Одређивање суве материје

(10-15)%

ДСЛМ-ВДМ -01

Л1 

Одређивање садржаја млечне масти

(1-6)%

SRPS ISO
9622:2020

Л1 
И-11 Микробиолошка испитивања/П-21 Производи за људску употребу, укључујући храну
Храна - Сирово млеко

Одређивање укупног броја бактерија

(5,000-20.000.000)бактерија/ml

SRPS EN ISO
16297:2020

Л1 

Одређивање соматских ћелија – флуоро-опто електрична метода

(1,000-10.000.000)ћелија/ml

SRPS EN ISO
13366-2:2008

Л1