|
ЦЕНТАР ЗА ИСПИТИВАЊЕ НАМИРНИЦА ДОО ЦИН БЕОГРАД
Змаја од Ноћаја 11, 11000 Београд
Сертификациона тела по стандарду SRPS EN ISO/IEC 17065:2016
Основни подаци
Број пр.: | 2-04-045 |
ПИБ: | 100066891 |
Акр. број: | 04-023 |
Web: | http://www.cin.co.rs/ |
Тел: | + 381 11 2185567 |
Факс: | + 381 11 2625720 |
Статус предмета
Статус акр.: | Акредитован |
Статус суспензије: | Без суспензије |
Датум прве акр.: | 30. јун 2014. |
Датум последње акр.: | 30. јун 2022. |
Датум истицања/укидања акр.: | 29. јун 2026. |
Контакт особа
Име и презиме: | Валентина Врачар |
Функција: | Руководилац службе за сертификацију |
Телефон: | + 381 11 2185567 |
Факс: | + 381 11 2625720 |
Е-маил: | valentina.vracar@cin.co.rs |
Локације
Л1 - ЦЕНТАР ЗА ИСПИТИВАЊЕ НАМИРНИЦА ДОО ЦИН БЕОГРАД |
Историја статуса
30. јун 2022. - 29. јун 2026. | Акредитован |
30. јун 2018. - 29. јун 2022. | Акредитован |
30. јун 2014. - 30. јун 2018. | Акредитован |
Обим акредитације
Предмет сертификације |
Поступак оцењивања усаглашености |
Референтна документа |
Локације |
Органска групна производња |
|
Закон о органској производњи („Службени гласник РС“, бр. 30/10 и 17/19 др.закон)
Правилник о контроли и сертификацији у органској производњи и методама органске производње („Службени гласник РС“, бр.95/20 и 24/21) Процедура сертификације CIN-SP-1 издање 9/1 од 11.05.2022. године
|
Л1 |
Прерада органских производа: органска храна, органска сточна храна, квасци који се користе као храна и храна за животиње; |
|
Закон о органској производњи („Службени гласник РС“, бр. 30/10 и 17/19 др.закон)
Правилник о контроли и сертификацији у органској производњи и методама органске производње („Службени гласник РС“, бр.95/20 и 24/21) Процедура сертификације CIN-SP-1 издање 9/1 од 11.05.2022. године
|
Л1 |
Органска производња: органско сточарство и органски сточарски производи; |
|
Закон о органској производњи („Службени гласник РС“, бр. 30/10 и 17/19 др.закон)
Правилник о контроли и сертификацији у органској производњи и методама органске производње („Службени гласник РС“, бр.95/20 и 24/21) Процедура сертификације CIN-SP-1 издање 9/1 од 11.05.2022. године
|
Л1 |
Органска производња: органска биљна производња, укључујући сакупљање дивљег биља из природних станишта, органско семе, расад и садни материјал; |
|
Закон о органској производњи („Службени гласник РС“, бр. 30/10 и 17/19 др.закон)
Правилник о контроли и сертификацији у органској производњи и методама органске производње („Службени гласник РС“, бр.95/20 и 24/21) Процедура сертификације CIN-SP-1 издање 9/1 од 11.05.2022. године
|
Л1 |
Категорија: 1.3 Сиреви |
Златарски сир |
Закон o oзнакамa географског пореклa („Службени гласник РС“, бр. 18/10 и 44/18 др.закон) Правилник o условимa, начину и поступку контроле квалитетa пољопривредних и прехрамбених производa сa oзнакамa географског пореклa („Службени гласник РС“, бр. 73/10)
Правилник о облику и садржини ознаке географског порекла као и начину контроле, означавању пољопривредних и прехрамбених производа са ознакама географског порекла („Сл. Гласник РС“, бр. 92/12 и 19/13 Процедура сертификације CIN-SP-1 издање 9/1 од 11.05.2022. године Елаборат за заштиту ознаке географског порекла Златарски сир”, решење бр. 990 Г- 2012/0004/9 од 10.06.2013. ЦИН-03 План контроле квалитета и посебних својстава „Златарског сира“, верзија 1.0, од октобра 2020.
|
Л1 |
|
Пиротски качкаваљ од крављег млека |
Закон o oзнакамa географског пореклa („Службени гласник РС“, бр. 18/10 и 44/18 др.закон) Правилник o условимa, начину и поступку контроле квалитетa пољопривредних и прехрамбених производa сa oзнакамa географског пореклa („Службени гласник РС“, бр. 73/10)
Правилник о облику и садржини ознаке географског порекла као и начину контроле, означавању пољопривредних и прехрамбених производа са ознакама географског порекла („Сл. Гласник РС“, бр. 92/12 и 19/13 Процедура сертификације CIN-SP-1 издање 9/1 од 11.05.2022. године
Главни Елаборат о ознакама географског порекла име порекла Пиротски качкаваљ од крављег млека (решење бр. 827/13 Г-03/10/6 од 11.03.13.) План контроле квалитета и посебних својстава „Пиротског качкаваља од крављег млека“ од октобра 2019./1.0
|
Л1 |
Категорија: 1.6 Воће, поврће и житарице и њихове прерађевине |
Лесковачки домаћи ајвар |
Закон о ознакама географског порекла („Службени гласник РС“, бр. 18/10 и 44/18 др. закон) Правилник о условима, начину и поступку контроле квалитета пољопривредних и прехрамбених производа са ознаком географског порекла („Службени гласник РС“, бр. 73/10) Правилник о облику и садржини ознаке географског порекла као и начину контроле, означавању пољопривредних и прехрамбених производа са ознакама географског порекла („Службени гласник РС“, бр. 92/12 и 19/13) Процедура сертификације CIN-SP-1 издање 9/1 од 11.05.2022. године Елаборат о заштити географског порекла производа „Лесковачки домаћи ајвар“ (решење бр. 2160/11 Г- 02/09/15 од 12.05.11.године)
План контроле квалитета и посебних својстава „Лесковачког домаћег ајвара“ (верзија 1.0. мај 2018. године
|
Л1 |
Категоријa 1.2: Производи oд месa (куванo, сољенo, сушенo, итд.) |
Сремски кулен |
Закон o oзнакамa географског пореклa („Службени гласник РС“, бр. 18/10 и 44/18 др. закон) Правилник o условимa, начину и поступку контроле квалитетa пољопривредних и прехрамбених производa сa oзнакамa географског пореклa („Службени гласник РС“, бр. 73/10) Правилник о облику и садржини ознаке географског порекла као и начину контроле, означавању пољопривредних и прехрамбених производа са ознакама географског порекла („Службени гласник РС“, бр. 92/12 и 19/13) Процедура сертификације CIN-SP-1 издање 9/1 од 11.05.2022. године Главни Елаборат o заштити oзнаке географског пореклa „Сремски кулен“ (бр. 2650/92-2 од 10.05.92) Изменe и допунe податакa o специфичним карактеристикамa производa „Сремски кулен“ oд 26.12.13. (бр. 99D-2008/0072-10507) Изменe и допунe податакa o специфичним карактеристикамa производа „Сремски кулен“ oд 31.05.17.(990 бр. 2017/14364) CIN-03-План контролe квалитетa и посебних својставa „Сремског куленa“ (верзија 1.0, јун 2017)
|
Л1 |
Категорија 1.4: Остали производи животињског порекла (jаја, мед, млечни производи итд., не укључујући маслац) |
Хомољски мед |
Закон о ознакама географског порекла („Службени гласник РС“, бр. 18/10 и 44/18 др.закон) Правилник о условима, начину и поступку контроле квалитета пољопривредних и прехрамбених производа са ознакама географског порекла („Службени гласник РС“, бр. 73/10) Правилник о облику и садржини ознаке географског порекла као и начину контроле, означавању пољопривредних и прехрамбених производа са ознакама географског порекла („Службени гласник РС“, бр. 92/12 и 19/13) Процедура сертификације CIN-SP-1 издање 9/1 од 11.05.2022. године
Елаборат о начину производње и специфичним карактеристикама „Хомољски мед“ (решење бр. 990 бр. 2010/32666-Г-2008/05 (51) децембар 2018) План контроле квалитета и посебних својстава „Хомољског меда“ (издање јануар 2019/1.0)
|
Л1 |
|
Ђердапски мед |
Закон о ознакама географског порекла („Службени гласник РС“, бр. 18/10 и 44/18 др.закон) Правилник о условима, начину и поступку контроле квалитета пољопривредних и прехрамбених производа са ознакама географског порекла („Службени гласник РС“, бр. 73/10) Правилник о облику и садржини ознаке географског порекла као и начину контроле, означавању пољопривредних и прехрамбених производа са ознакама географског порекла („Службени гласник РС“, бр. 92/12 и 19/13) Процедура сертификације CIN-SP-1 издање 9/1 од 11.05.2022. године Спецификација о географском подручју, начину производње, својствима и квалитету „Ђердапски мед“ децембар 2015. године CIN-03- План контроле квалитета и посебних својстава Ђердапског меда (верзија 1, април 2017)
|
Л1 |
|
Качерски мед
|
Закон о ознакама географског порекла („Службени гласник РС“, бр. 18/10 и 44/18 др.закон) Правилник о условима, начину и поступку контроле квалитета пољопривредних и прехрамбених производа са ознакама географског порекла („Службени гласник РС“, бр. 73/10) Правилник о облику и садржини ознаке географског порекла као и начину контроле, означавању пољопривредних и прехрамбених производа са ознакама географског порекла („Службени гласник РС“, бр. 92/12 и 19/13) Процедура сертификације CIN-SP-1 издање 9/1 од 11.05.2022. године Спецификација о географском подручју, начину производње, својствима и квалитету „Качерски мед“ јун 2011. године CIN-03-План контроле квалитета и посебних својстава Качерског меда (верзија 2.0, април 2017)
|
Л1 |
|