Преузимање ПДФ-а

Ветеринарски специјалистички институт "Зајечар", Сектор за лабораторијска испитивања

Изворски пут 1, 19000 Зајечар

Лабораторије за испитивање по стандарду SRPS ISO/IEC 17025:2017

Основни подаци

Број пр.:2-01-253
ПИБ:101327397
Акр. број:01-177
Web:
Тел:+ 381 19 411570
Факс:+ 381 19 411667

Статус предмета

Статус акр.:Акредитован
Статус суспензије:Без суспензије
Датум прве акр.:10. мај 2007.
Датум последње акр.:28. март 2023.
Датум истицања/укидања акр.:27. март 2027.

Контакт особа

Име и презиме:Лидија Пејовић
Функција:Представник руководства за квалитет лабораторије
Телефон:+ 381 19 411501
Факс:+381 19 411667
Е-маил:office@vsizajecar.rs

Локације

Л1 - Сектор за лабораторијска испитивања

Историја статуса

28. март 2023. - 27. март 2027.Акредитован
28. март 2019. - 27. март 2023.Акредитован
28. март 2015. - 27. март 2019.Акредитован
28. март 2011. - 27. март 2015.Акредитован
10. мај 2007. - 28. март 2011.Акредитован

Обим акредитације

Предмет испитивања Врста испитивања и/или карактеристика која се мери (техника испитивања) Опсег мерења (где је примењиво) Референтни документ Локације
И-02 Биолошка, биохемијска испитивања/П-03 Биолошки материјал за испитивање
Биолошки материјал пореклом од животиња - Крвни серум

Испитивање присуства антитела против Brucella spp говеда, оваца, коза и свиња

OIE 1)
поглавље 3.1.4
тачка 2.3.1

Л1  

Испитивање присуства антитела против Brucella vrsta говеда, оваца, коза и свиња

OIE 1)
поглавље 3.1.4
тачка 2.5.1.1.

Л1  

Испитивање присуства антитела против вируса Newcastle болести живине (NCD)

OIE^1), поглавље 3.3.14
тачка 2.2

Л1  

Испитивање присуства антитела против вируса Аујескијеве болести у узорцима крвних серума свиња

OIE^1)
поглавље 3.1.2
тачка 2.2

Л1  

Испитивање присуства антитела против вируса ензоотске леукозе говеда

OIE^1), поглавље 3.4.9
тачка 2.1

Л1  

Испитивање присуства антитела против вируса класичне куге свиња у узорцима крвних серума

OIE^1)
поглавље 3.9.3
тачка 2.4

Л1  
Биолошки материјал пореклом од животиња (крвни серум)

Испитивање присуства антитела против вируса афричке куге свиња у узорцима крвних серума

OIE^1)
поглавље 3.9.1
тачка 2.1

Л1  
И-11.1 Микробиолошка и паразитолошка испитивања/П-03 Биолошки материјал за испитивање
Биолошки материјал пореклом од животиња - Органи, ткива и ткивне течности

Изолација и идентификација Salmonellae spp.

OIE^1), поглавље 3.10.7

Л1  
И-11.1 Микробиолошка и паразитолошка испитивања/П-21.2 Храна, храна за животиње и брисеви
Храна - Млеко и производи од млека; Месо и производи од меса; Риба и производи од риба, Мед и производи од меда; Јаја и производи од јаја;

Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Enterobacteriaceaе
Део 2: Техника бројања колонија

SRPS ISO 21528-2:2017

Л1  
Храна,Узорци са површина

Хоризонтална метода за откривање и одређивање броја Listeria Monocytogenes и Listeria spp.-Део 1: метода откривања

SRPS EN ISO 11290-1:2017

Л1  
Храна - Месо и производи од меса

Откривање ларви Trichinella у месу методом вештачке дигестије

SRPS EN ISO 18743:2016

Л1  
Храна - Млеко и производи од млека; Месо и производи од меса; Риба и производи од риба, Мед и производи од меда; Јаја и производи од јаја;

Хоризонтална метода за одређивање броја микроорганизама –
Део 1: Бројање колонија на 30°C техником наливања плоче

SRPS EN ISO 4833-1:2014

Л1  
Храна-млеко и производи од млека, месо и производи од меса, риба и производи од рибе, мед и производи од меда, јаја и производи од јаја

Хоризонтална метода за одређивање броја β-глукуронидаза позитивне Escherichia coli –Део 2: Техника бројања колонија на 440C помоћу 5- бромo-4-хлоро-3-индолил β-D- глукуронида

SRPS ISO 16649-2:2008

Л1  
Храна

Хоризонтална метода за одређивање броја коагулаза- позитивних стафилокока (Staphylococcus aureus i druge vrste) – Део 1: Техника употребом агара по Berd-Parkeru

SRPS EN ISO 6888-1:2021

Л1  
Храна Млеко и производи од млека; Месо и производи од меса; Риба и производи од риба: Мед и производи од меда; Јаја и производи од јаја; Узорци са радних површина, опреме, алата и површинатрупова закланих животиња

Хоризонтална метода за откривање, одређивање и серотипизацију Salmonella –део 1, Откривање Salmonella spp.

SRPS EN ISO 6579-1:2017 изузимајући
АНЕКС Д

Л1  
И-13.2 Физичка и хемијска испитивања/П-21.1 Храна и храна за животиње
Храна - Производи од меса и производи од риба

Одређивање садржаја хидроксипролина

>0,17%

SRPS ISO 3496:2002

Л1  
Храна - Млеко и производи од млека

Одређивање садржаја масти
-млеко,
-кисело млеко и јогурт
-сир

0,0-7,0%
0,0-7,0%
0,0-40,0%

Правилник ^2)
метода I.3,
метода II.1
метода VI.2

Л1  

Одређивање pH у јогурту, киселом млеку и павлаци

0 - 14 pH

ВСИ ЗА ДМ 001

Л1  

Одређивање садржаја суве материје/воде
- млеко и сир

> 0,01%

Правилник 2)
метода I.4,
метода VI.1

Л1  
Храна - Мед

Одређивање редукујућих шећера

> 40%

Правилник^3), метода 2

Л1  

Одређивање сахарозе

> 0,3%

Правилник^3), метода 3

Л1  

Одређивање киселости

> 0,5mmol/kg

Правилник^3), метода 7

Л1  

Одређивање материја нерастворних у води

> 0,01%

Правилник^3), метода 5

Л1  

Одређивање активности дијастазе

> 0 DN

Правилник^3), метода 8

Л1  

Одређивање хидроксиметилфурфуролa

> 0,79mg/kg

Правилник^3), метода 9

Л1  

Одређивање садржаја воде

> 0,01%

ВСИ ЗА ДМ 009

Л1  
Храна - Производи од меса и производи од риба

Одређивање садржаја азота

>0,01%

SRPS ISO 937:1992

Л1  
Храна - Млеко и производи од млека

Одређивање садржаја азота – Део 1: Метода по Кјелдалу и израчунавање сирових протеина

> 0,01%

SRPS EN ISO 8968-1:2016

Л1