Преузимање ПДФ-а

АНА ЛАБ ДОО Панчево

Доситеја Обрадовића 8 К, Панчево, 26000 ПАНЧЕВО

Лабораторије за испитивање по стандарду SRPS ISO/IEC 17025:2017

Основни подаци

Број пр.:2-01-604
ПИБ:112699716
Акр. број:01-533
Web:
Тел:063 753 91 44
Факс:

Статус предмета

Статус акр.:Акредитован
Статус суспензије:Без суспензије
Датум прве акр.:20. април 2023.
Датум последње акр.:20. април 2023.
Датум истицања/укидања акр.:19. април 2027.

Контакт особа

Име и презиме:Иван Смајловић
Функција:директор
Телефон:064 753 91 44
Факс:
Е-маил:ivan@ana-lab.rs

Локације

Л1 - АНА ЛАБ ДОО Панчево

Историја статуса

20. април 2023. - 19. април 2027.Акредитован

Обим акредитације

Предмет испитивања Врста испитивања и/или карактеристика која се мери (техника испитивања) Опсег мерења (где је примењиво) Референтни документ Локације
И-03 Хемијска (аналитичка) испитивања/П-21 Производи за људску употребу, укључујући храну
Храна - Вино, шира, јака алкохолна пића, производи од грожђа, сок од грожђа, концентрисани сок од грожђа, реконституисани сок од грожђа, воћни сокови, реконституисани воћни сокови, воћни нектар и воћни концентрат, кокосова вода, јаворов сируп, мед, шећер и шећерни сируп и млеко

Одређивање релативног односа неизменљивих атома водоника и деутеријума у етанолу (δDnI i δDnII вредност)
(‰ у односу на AAWES) (EIM-IRMS)

(-350 до -170) ‰

VM/MET-032

Л1 
Храна-Сок од грожђа, концентрисани сок од грожђа, реконституисани сок од грожђа, воћни сокови, реконституисани воћни сокови, воћни нектар и воћни концентрат, кокосова вода, јаворов сируп, мед, шећер и шећерни сируп

Одређивање релативног односа стабилних изотопа кисеоника (18О/16О)
(‰ у односу на V-SMOW) (IRMS)

(1 - 14) ‰

VM/MET-035

Л1 
Храна-Сок од грожђа, концентрисани сок од грожђа, реконституисани сок од грожђа, воћни сокови, реконституисани воћни сокови, воћни нектар и воћни концентрат, кокосова вода, јаворов сируп, шећерни сируп

Одређивање релативног односа стабилних изотопа угљеника (13C/12C)
(‰ у односу на V-PDB) (IRMS)

(-36 до -7) ‰

VM/MET-033

Л1 
Храна-пулпа воћних сокова

Одређивање односа стабилних изотопа угљеника (13C/12C)
(‰ у односу на V-PDB) (IRMS)

(-36 до -7) ‰

SRPS ENV 13070-2008
- повучен

Л1 
Храна-воћни сокови и воћни концентрати

Одређивање титрационе киселости (волуметрија)

min 0,1 g/l

SRPS EN 12147:2005

Л1 

Одређивање садржаја пролина (спектрофотометрија)

min 0,5 mg/l

SRPS EN 1141:2008

Л1 

Процена садржаја растворљиве суве материје (°Bx) (рефрактометрија)

(9 - 80) %

SRPS EN 12143:2005

Л1 

Одређивање pH вредности (потенциометрија)

1 - 14

SRPS EN 1132:2005

Л1 

Одређивање релативне густине (пикнометрија)

SRPS EN 1131:2005

Л1 
Храна-воћне ракије од коштуњавог воћа

Одређивање садржаја цијановодоничне киселине (спектрофотометрија)

min 0,1 mg/l а.а.

Правилник2), Метода 13

Л1 
Храна-јака алкохолна пића

Одређивање садржаја екстракта (пикнометрија)

min 0,01 g/l

Правилник2), Метода 2

Л1 

Одређивање укупне титрационе киселости (волуметрија)

min 6 mg/l

Правилник2), Метода 3

Л1 

Одређивање садржаја шећера (спектрофотометрија)

min 18 g/l

Правилник2), Метода 9

Л1 

Одређивање садржаја виших алкохола (спектрофотометрија)

min 100 mg/l а.а.

Правилник2), Метода 6

Л1 

Одређивање садржаја фурфурола (спектрофотометрија)

min 0,5 mg/l а.а.

Правилник2), Метода 8

Л1 

Одређивање садржаја естара (спектрофотометрија)

min 10 mg/l а.а.

AOAC 972.07:1973

Л1 

Одређивање садржаја бензалдехида (спектрофотометрија) min 5 mg/l а.а. Правилник2)
Метода 12

min 5 mg/l а.а.

Правилник2), Метода 12

Л1 

Одређивање садржаја алкохола (пикнометрија)

(2,5 - 100) % vol

Правилник2), Метода 1

Л1 

Одређивање садржаја алдехида (волуметрија)

min 5 mg/l а.а.

Правилник2), Метода 7

Л1 
Храна- вино, шира, јака алкохолна пића

Одређивање релативног односа стабилних изотопа кисеоника (18О/16О)
(‰ у односу на V-SMOW) (IRMS)

(17 - 36) ‰

VM/MET-036

Л1 
Храна-јака алкохолна пића

Одређивање релативног односа стабилних изотопа угљеника (13C/12C)
(‰ у односу на V-PDB)
(IRMS)

(-36 до -7) ‰

OIV-MA-BS-22:2009

Л1 
Храна-вино, шира

Одређивање релативног односа стабилних изотопа угљеника (13C/12C)
(‰ у односу на V-PDB)
(IRMS)

(-36 до -7) ‰

OIV-MA-AS312-06:2009

Л1 

Одређивање релативног односа стабилних изотопа кисеоника (18О/16О) (‰ у односу на V-SMOW)
(IRMS)

(1 - 14) ‰

Правилник1), Члан 4, табела 1, тачка 4.4
OIV-MA-AS2-12:2009
SRPS ENV 12141:2008 - повучен

Л1 

Одређивање густине и релативне густине на 20°C (пикнометрија)

Густина на 20°C min 0,9800 g/ml
Релативна густина на 20°C min 0,9818

Правилник1), Прилог 1, тачка 1
OIV MA-AS2-01A:2012

Л1 
Храна - Мед и производи од меда

Одређивање садржаја влаге (рефрактометрија)

min 10 %

Harmonized Method of the Intermational Honey Commission 2009, метода 1

Л1 

Одређивање привидних редукујућих шећера и привидне сахарозе (спектрофотометрија)

min 0,1 %

ГОСТ 32167-2013

Л1 

Одређивање активности инвертазе (спектрофотометрија)

min 0,1

Harmonized Method of the Intermational Honey Commission 2009, метода 9

Л1 

Одређивање садржаја пролина (спектрофотометрија)

min 19 mg/kg

Harmonized Method of the Intermational Honey Commission 2009, метода 10

Л1 

Одређивање садржаја хидроксиметилфурфурала (спектрофотометрија)

min 1,92 mg/kg

Harmonized Method of the Intermational Honey Commission 2009, метода 5.3

Л1 

Одређивање pH вредности и слободне киселости титрацијом до pH 8,3 (волуметрија)

(0 – 14) 50 milieq/kg meda

Harmonized Method of the Intermational Honey Commission 2009, метода 4.1

Л1 

Одређивање активности дијестаза по Schade-у (спектрофотометрија)

min 1 DN

Harmonized Method of the Intermational Honey Commission 2009, метода 6.1

Л1 
Храна - Мед

Одређивање количине
- шећера од C-4 врсте биљака у меду,
- δ13C вредност у меду и протеину меда
(‰ у односу на V-PDB)
- разлика између δ13C вредности у меду и протеину меда
(IRMS)

Шећер од C-4 врсте биљака: min 7 %
δ13C вредност: (-36 до -7) ‰
Разлика између δ13C вредности: max 1 ‰

AOAC 998.12:1998

Л1 
Храна -Вино

Одређивање укупнoг сумпор-диоксида (волуметрија)

min 15 mg/l

Правилник1), Прилог 1, тачка 10
OIV MA-AS323-04B:2009

Л1 

Одређивање укупне киселости (волуметрија)

min 2 g/l

Правилник1), Прилог 1, тачка 7
OIV MA-AS313-01:2015

Л1 

Одређивање садржаја метанола (спектрофотометрија)

(50 – 500) mg/l

Правилник1), Прилог 2, тачка 7
OIV MA-AS312-03B:2009

Л1 

Одређивање непреврелог шећера (волуметрија)

min 0,4 g/l

Правилник1), Прилог 1, тачка 4
OIV MA-AS311-01А:2009

Л1 

Одређивање садржаја укупног сувог екстракта, укупног алкохола, редукованог екстракта (екстракта без шећера) и резидуалног екстракта (пикнометрија)

min 2,6 g/l

Правилник1), Прилог 1, тачка 3
OIV MA-AS2-03B:2012

Л1 

Одређивање садржаја стварног алкохола (пикнометрија)

min 4 % vol

Правилник1), Прилог 1, тачка 2
OIV MA-AS312-01A:2016
OIV MA-AS312-02:2009

Л1 

Одређивање испарљиве киселости (волуметрија)

min 0,1 g/l

Правилник1), Прилог 1, тачка 8
OIV MA-AS313-02:2015

Л1 

Одређивање фенолног индекса (спектрофотометрија)

min 1

Правилник1), Члан 2, став 1, тачка 43
OIV MA-AS2-10:2009

Л1