Преузимање ПДФ-а

Привредно друштво за контролу квалитета и квантитета Реа Лаб ДОО Београд, Контролно тело РЕА ЛАБ Београд

Кичевска 19, 11000 Београд

Контролна тела по стандарду SRPS ISO/IEC 17020:2012

Основни подаци

Број пр.:2-03-420
ПИБ:105375613
Акр. број:06-368
Web:
Тел:+381 11 3444 560
Факс:+381 11 3444 729

Статус предмета

Статус акр.:Акредитован
Статус суспензије:Без суспензије
Датум прве акр.:22. јун 2021.
Датум последње акр.:22. јун 2021.
Датум истицања/укидања акр.:21. јун 2025.

Контакт особа

Име и презиме:Гордана Поповић
Функција:Руководилац квалитета КТ
Телефон:+381 11 3444 560
Факс:
Е-маил:gordana.popovic@realab.rs

Локације

Л1 - Кичевска 19

Историја статуса

22. јун 2021. - 21. јун 2025.Акредитован

Обим акредитације

Предмет контролисања Врста контролисања Референтна документа (интерни поступци/прописи/правилници) Локације
К-06 Нафта и хемија
Предмети опште употребе (посуђе, прибор, уређаји, амбалажа за животне намирнице од гвожђа и легура гвожђа. Дечије играчке од гвожђа и легура гвожђа)

Контролисање садржаја метала
(Mn, Mo, Cr, Cu)

DM 238 Метода за одређивање хемијског састава, верзија 2 од 22.08.2021.

Л1 
К-09 Производи за људску употребу, укључујући храну
Со за исхрану људи и производњу хране

контролисањње квалитета

Правилник о здравственој исправности и квалитету соли за исхрану људи и производњу хране,
(“Сл. Гласник РС”, бр. 111/2021)

Л1 

Узорковање

Упутство за узимање узорака и вршење анализа и суперанализа намирница и предмета опште употребе , Сл.лист СФРЈ бр. 60/78
SRPS E.Z8.001:2002
UP- КТ-001 Руковање узорцима, везија 1 измена 2 од 27.12.2021.

Л1 
Жита (пшеница, кукуруз, кукуруз кокичар, раж, јечам јечам пивски,овас, сирак, пиринач, просо, хељда) Житомлински производи

Узорковање

Правилник о методама узорковања, физичких и хемијских анализа за контролу жита, млинских и пекарских производа, тестенина и брзо смрзнутих теста (“Сл.лист СФРЈ”, бр.74/88 чл. 1-30 тачке 1-9)
SRPS E.B1.230:1997
SRPS EN ISO 24333:2012

Л1 

Контролисање квалитета

Правилник о квалитету жита,млинских и пекарских производа и тестенина (“Сл. Гласник РС”, бр. 68/16, 56/2018)
SRPS E.B1.230:1997
SRPS E.M2.010:1997
SRPS E.M2.010-1:1998
UP-KT-010 Упутство за брзо одређивање садржаја влаге Dickey John, верзија 1,измена 2 од 15.04.2021.

Л1 
Житарице Житомлински производи Уљарице Храна за животиње

Контролисање количине

UP-KT-013 Упутство за утврђивање количине кубицирањем, верзија 1 измена 1 од 15.03.2021.

Л1 
Жита Житомлински производи Уљарице Воће и поврће Производи од воћа и поврћа Воћни сок Какaо производи и чоколада Производи слични чоколади Бомбонски производи Кекс и производи сродни кексу Фини пекарски производи, жита за доручак и снек производи Со за људску исхрану Храна за животиње

Контролисање превозних средстава

UP-KT-005 Контролисање прилагођености транспортних средстава, верзија1 измена 1 од 15.03.2021.

Л1 

Контролисање складиштења

УП-KT-004 Контролисање складиштења, верзија1 измена 1 од 15.03.2021.

Л1 
пољопривредно прехрамбени производи

Контролисање количине

UP-KT-006 Упутство за контролисање и утврђивање количине вагањем, верзија1, измена 1 од 15.03.2021.
UP-KT-008 Упутство за контролисање и утврђивање количине бројањем-Tally service, верзија1, измена 1 од 15.03.2021.

Л1 
Храна за животиње

Контролисање квалитета

Правилник о квалитету хране за животиње („Сл.гласник РС“ бр. 4/2010, 113/2012, 27/2014, 25/2015, 39/16 i 54/17)

Л1 

Узорковање

Правилник о методама узимања узорака и методама физичких, хемијских и микробиолошких анализа сточне хране,( Сл.лист СФРЈ бр. 15/87 члан 1-28)
SRPS ISO 5500:2000
UP-KT-001 Руковање узорцима верзија 1 измена 2 од 27.12.2021.

Л1 
Какaо производи и чоколада Производи слични чоколади Бомбонски производи Кекс и производи сродни кексу Фини пекарски производи, жита за доручак и снек производи

Узорковање

Правилник о методама узимања узорака и методама вршења хемијских и физичких анализа какао зрна, какао производа, производа сличних чоколади. бомбонских производа, крем производа, кекса и производа сродних кексу, Сл.лист СФРЈ, бр. 41/87 чл.1-28)
Упутство за узимање узорака и вршење анализа и суперанализа намирница и предмета опште употребе , (Сл.лист СФРЈ бр. 60/78)

Л1 
Воћни сок

Узорковање

Упутство за узимање узорака и вршење анализа и суперанализа намирница и предмета опште употребе, (Сл.лист СФРЈ бр. 60/78)

Л1 
Производи од воћа и поврћа

Контролисање квалитета

Правилник о квалитету производа од воћа и поврћа ( Сл.гласник РС бр. 128/2020, 130/2021)
Правилник о квалитету и другим захтевима за јестиве печурке и производе од јестивих печурака (“Службени гласник СЦГ” 31/2003, 56/2003 и 4/2004)

Л1 

Узорковање

Правилник о методама узимања узорака и вршења хемијских и физичких анализа ради контроле квалитета производа од воћа и поврћа, (Сл.лист СФРЈ бр.29/83 чл.1-16)

Л1 
Воће и поврће Воће и поврће у свежем стању Воће и поврће за индустријску прераду

Контролисање квалитета

Правилник о квалитету воћа, поврћа и печурки (“Сл. лист СФРЈ”, бр. 29/79 и измене и допуне “Сл. лист СФРЈ” бр. 53/87, Сл.лист СЦГ број 31/ 2003, 56/2003, 4/2004)
Правилник о квалитету и другим захтевима за јестиве печурке и производе од јестивих печурака, (Сл.лист СЦГ број 31/ 2003, 56/2003, 4/2004)
SRPS Е.B2.110:1964
SRPS Е.B2.115:1964
SRPS Е.B2.121:1964
SRPS Е.B2.122:1964
SRPS Е.B2.124:1964
SRPS Е.B2.132:1964
SRPS Е.B2.135:1964
SRPS Е.B2.136:1964
SRPS Е.B2.137:1964
SRPS Е.B2.138:1964
SRPS Е.B2.151:1964
SRPS Е.B2.153:1964
SRPS Е.B2.154:1964
SRPS Е.B2.161:1964
SRPS Е.B2.181:1964
SRPS Е.B1.115:1964
SRPS Е.B1.116:1964
SRPS Е.B1.121:1964
SRPS Е.B1.122:1964
SRPS Е.B1.123:1964
SRPS Е.B1.128:1964
SRPS Е.B1.130:1964
SRPS Е.B1.135:1964
SRPS Е.B1.161:1964
SRPS Е.B1.163:1964
SRPS Е.B1.166:1964
SRPS Е.B1.167:1964
SRPS Е.B1.168:1964

Л1 

Узорковање

Упутство за узимање узорака и вршење анализа и суперанализа намирница и предмета опште употребе , (Сл.лист СФРЈ бр. 60/78)
SRPS ISO 874:2011
UP-KT-001 Руковање узорцима верзија 1 измена 2 од 27.12.2021.

Л1 
Уљарице (соја, сунцокрет, уљана репице )

Узорковање

SRPS EN ISO 21294:2017 Семе уљарица – ручно или аутоматско дисконтинуално узимање узорака
UP-KT-001 Руковање узорцима верзија 1 измена 2 од 27.12.2021.

Л1 

Контролисање квалитета

SRPS E.B4.417:1991
SRPS E.B4.410:1991
SRPS E.B4.419:1991
SRPS EN ISO 658:2008
UP-KT-010 Упутство за брзо одређивање садржаја влаге Dickey John, верзија 1,измена 2 од 20.02.2022.

Л1