|
ЈКП "Београдски водовод и канализација" Београд, Водоводни систем, Сектор за КУБВКС, Служба санитарне контроле воде
Кнеза Милоша 27, 11000 Београд
Лабораторије за испитивање по стандарду SRPS ISO/IEC 17025:2017
Основни подаци
Број пр.: | 2-01-538 |
ПИБ: | 100346317 |
Акр. број: | 01-479 |
Web: | |
Тел: | 064/851-82-76 |
Факс: | 011/305-47-64 |
Статус предмета
Статус акр.: | Акредитован |
Статус суспензије: | Без суспензије |
Датум прве акр.: | 15. јул 2019. |
Датум последње акр.: | 14. август 2023. |
Датум истицања/укидања акр.: | 13. август 2027. |
Контакт особа
Име и презиме: | Јелена Вуковић |
Функција: | Руководилац квалитета Службе санитарне контроле воде |
Телефон: | 064/851-82-76 |
Факс: | 011/305-47-64 |
Е-маил: | jelena.vukovic@bvk.rs |
Историја статуса
14. август 2023. - 13. август 2027. | Акредитован |
15. јул 2019. - 13. август 2023. | Акредитован |
Обим акредитације
Предмет испитивања |
Врста испитивања и/или карактеристика која се мери (техника испитивања) |
Опсег мерења (где је примењиво) |
Референтни документ |
Локације |
Вода (површинска вода, подземна вода) |
Одређивање укупног органског угљеника (TOC) (термо каталитичка оксидација и инфрацрвена детекција) |
Пијаће воде: (0,5 - 3) mg/L Сирове воде: (0,5 - 10) mg/L
|
SRPS ISO 8245:2007 |
ЛИ |
|
Одређивање растворног Na+, NH4+ K+, Ca2+, Mg2+ јонском хроматографијом (кондуктометријска детекција)
|
Пијаће и сирове воде: Na+ (1,0 - 60,0) mg/L K+ (0,5 - 20,0) mg/L Mg2+ (1,0 - 60,0) mg/L Ca2+ (10,0 - 100,0) mg/L
Сирове воде: NH4+ (0,05 - 4,4) mg/L
|
SRPS EN ISO 14911:2009
|
ЛИ |
Вода (вода за пиће) Вода |
Одређивање мутноће (нефелометријски)
|
0,1 до 1000 (NTU) |
SMEWW 23rd Метода 2130 B:2017
|
ЛИ |
|
Одређивање растворљивог арсена, антимона и селена (As, Sb, Se) ААS електротермална (графитна) техника
|
(0,002 – 0,020) mg/L |
SMEWW 23rd Метода 3113 B:2017
|
ЛИ |
|
Квалитет воде Одређивање pH вредности (елекрохемија)
|
2 до 12 |
SRPS EN ISO 10523:2016 |
ЛИ |
|
Одређивање електричне проводљивости (кондуктометрија) |
(1 до 12000) µS/cm на 20°C |
SMEWW 23rd Метода 2510 B:2017
|
ЛИ |
|