|
Универзитет у Новом Саду, Пољопривредни факултет, Департман за сточарство , Лабораторија за контролу квалитета хране за животиње и анималних производа
Трг Доситеја Обрадовића 8, 21000 Нови Сад
Лабораторије за испитивање по стандарду SRPS ISO/IEC 17025:2017
Статус предмета
Статус акр.: | Акредитован |
Статус суспензије: | Без суспензије |
Датум прве акр.: | 14. децембар 2007. |
Датум последње акр.: | 13. децембар 2023. |
Датум истицања/укидања акр.: | 12. децембар 2027. |
Контакт особа
Име и презиме: | Игор Јајић, доцент |
Функција: | шеф лабораторије |
Телефон: | +381214853494 |
Факс: | +381214853494 |
Е-маил: | igor.jajic@stocarstvo.edu.rs |
Историја статуса
13. децембар 2023. - 12. децембар 2027. | Акредитован |
13. децембар 2019. - 12. децембар 2023. | Акредитован |
13. децембар 2015. - 12. децембар 2019. | Акредитован |
13. децембар 2011. - 12. децембар 2015. | Акредитован |
14. децембар 2007. - 13. децембар 2011. | Акредитован |
Обим акредитације
Предмет испитивања |
Врста испитивања и/или карактеристика која се мери (техника испитивања) |
Опсег мерења (где је примењиво) |
Референтни документ |
Локације |
храна за животиње |
Одређивање садржаја афлатоксина B1 |
> 2 µg/kg |
ВДМ-134 |
|
Храна за животиње |
Одређивање садржаја афлатоксина |
> 5 µg/kg |
ВДМ-112 |
|
|
Одређивање садржаја охратоксина А |
> 2 μg/kg |
ВДМ-113 |
|
|
Одређивање садржаја зеараленона |
> 25 µg/kg |
ВДМ-114 |
|
|
Одређивање садржаја деоксиниваленола |
> 250 µg/kg |
ВДМ-115 |
|
Храна Млеко |
Одређивање афлатоксина М1 |
> 0,005 µg/kg |
ВДМ-136 |
|
Храна-млеко |
Одређивање афлатоксина М1 |
> 0,010 µg/kg |
ВДМ-126 |
|
Храна за животиње |
Одређивање садржаја калцијума (Ca) |
> 0,05 % |
ВДМ-103 |
|
|
Одређивање садржаја растворљивих протеина у води (индекс PDI) |
0 % до 50,00 % |
ВДМ-108 |
|
|
Одређивање активности уреазе |
(0 - 15,00) mg N/g/min на 30°С
|
ISO 5506:1988 - повучен |
|
|
Одређивање садржаја натријума (Na) |
0,1 % до 40,00 % |
Правилник^1), метода 26 |
|
|
Одређивање садржаја пепела |
> 0,01 % |
Правилник^1), метода 18
|
|
|
Одређивање садржаја сирове целулозе |
0,10 % до 50,00 % |
ВДМ-111 |
|
|
Одређивање садржаја сирових масти |
0,10 % до 100,00 % |
Правилник^1), метода 12
|
|
|
Одређивање садржаја сирових протеина |
0,10 % до 90,00 % |
Правилник^1), метода 7
|
|
|
Одређивање садржаја влаге |
0,10 % до 90,00 % |
Правилник^1), метода 6
|
|
|
Одређивање садржаја фосфора (Р) |
> 0,15 % |
ВДМ-110 |
|
храна за животиње |
Одређивање садржаја ADF-a, NDF-a и лигнина |
0,10 % до 60,00 % |
ВДМ-135 |
|
|
Одређивање Cu, Fe, Mn, Zn и Mg |
> 3,2 mg/kg |
ВДМ-131 |
|
|
Одређивање Cd, Pb |
> 12,9 µg/kg |
ВДМ-132 |
|
|
Одређивање охратоксина A |
> 1,5 µg/kg |
ВДМ-130 |
|
|
Одређивање афлатоксина B1, B2, G1 и G2 |
> 1 µg/kg |
ВДМ-129 |
|
Храна за животиње |
Одређивање садржаја витамина А и Е |
> 4 mg/kg |
ВДМ-102 |
|
|
Одређивање садржаја деоксиниваленола |
> 150 µg/kg |
ВДМ-107 |
|
храна за животиње |
Одређивање зеараленона |
> 15 µg/kg |
ВДМ-133 |
|
|