Преузимање ПДФ-а

СРБОЛАБ ДОО СУБОТИЦА, СРБОЛАБ ДОО ФЕКЕТИЋ Огранак Лабораторија за испитивање семена Србобран

Магнетна поља бб, Суботица

Лабораторије за испитивање по стандарду SRPS ISO/IEC 17025:2017

Основни подаци

Број пр.:2-01-495
ПИБ:105888507
Акр. број:01-431
Web:
Тел:
Факс:

Статус предмета

Статус акр.:Акредитован
Статус суспензије:Без суспензије
Датум прве акр.:22. јул 2015.
Датум последње акр.:22. јул 2023.
Датум истицања/укидања акр.:21. јул 2027.

Контакт особа

Име и презиме:Александар Симић
Функција:лице одговорно за систем менџмента квалитетом лабораторије
Телефон:060/661 61 60
Факс:021/ 730-585
Е-маил:aleksandar.simic@srbolab.com

Локације

Л1 - Огранак Лабораторија за испитивање семена Србобран

Историја статуса

22. јул 2023. - 21. јул 2027.Акредитован
22. јул 2019. - 21. јул 2023.Акредитован
22. јул 2015. - 21. јул 2019.Акредитован

Обим акредитације

Предмет испитивања Врста испитивања и/или карактеристика која се мери (техника испитивања) Опсег мерења (где је примењиво) Референтни документ Локације
И-13.2 Физичка и хемијска испитивања/П-21 Производи за људску употребу, укључујући храну
Храна - Семе уљарица - Сунцокрет, Соја, Уљана репица, Тикве, Кикирики, Лан, Сусам, Слачица, Мак

Одређивање садржаја нечистоћа

0-100 %

SRPS EN ISO 658:2008

Л1 
Храна - Жита - Пшеница, кукуруз, раж, јечам, овас, просо

Одређивање садржаја воде у кукурузу

Правилник^2
метода I /9

Л1 

Одређивање запреминске масе жита

Правилник^2
метода I /6

Л1 

Одређивање масе 1000 зрна

Правилник^2
метода I /7

Л1 

Одређивање количине примеса у пшеници за прераду

0-100 %

Правилник^2
метода I /4

Л1 

Одређивање количине примеса у кукурузу

0-100 %

Правилник^2
метода I /3

Л1 

Одређивање количине примеса у ражи

0-100 %

Правилник^2
метода I /2

Л1 
Храна - Семе уљарица - Сунцокрет, Соја, Уљана репица, Тикве, Кикирики, Лан, Сусам, Слачица, Мак

Одређивање садржаја влаге и испарљивих материја

SRPS EN ISO 665:2008

Л1 
Храна - Жита - Пшеница, кукуруз, раж, јечам, овас, просо

Одређивање садржаја воде у житу и млинским производима

Правилник^2
метода I /8

Л1 

Одређивање заражености житне масе инсектима

Правилник^2
метода I /19

Л1 

Одређивање присуства прегљева у житу

Правилник^2
метода I /20

Л1 

Одређивање оштећених зрна пољским стеницама

Правилник^2
метода I /21

Л1 
И-13.5 Биолошка, физичка и хемијска испитивања/П-01 Пољопривредни производи, укључујући храну за животиње
Семе пољопривредног биља - семе ратарских и повртарских биљака цвећа, лековитог и ароматичног биља, траве (без Poa pratensis i Dactylis glomerata), семе са омотачем

Испитивање чистоће семена (чисто семе, семе других врста и корова, инертне материје)

0-100%

Правилник^1
метода 2
(2.1-2.12)

Л1 

Одређивање масе 1000 семена

Правилник^1
метода 6
(6.1-6.3)

Л1 

Детерминација других биљних врста

Правилник^1
метода 2
(2.13)

Л1 

Испитивање садржаја влаге у семену

Правилник^1
метода 5
(5.3-5.5)

Л1 

Испитивање клијавости семена (енергија клијања, клијавост семена, ненормални клијанци, неклијало семе: тврдо, свеже, мртво)

0-100 %

Правилник^1
метода 3
(3.1-3.7; 3.11-3.20)

Л1 

Испитивање здравственог стања семена (фитопатогени организми и штеточине)

0-100 %

Правилник^1
метода 8.12

Л1 
И-15 Узорковање/П-01 Пољопривредни производи, укључујући храну за животиње

Семе пољопривредног биља - Семе ратарских и повртарских биљака, цвећа, лековитог и ароматичног биља, траве (без Poa pratensis i Dactylis glomerata), семе са омотачем

Узимање узорака за физичка и биолошка испитивања

Правилник^1
Поглавље 2,
Члан 4-17

Л1 
И-15 Узорковање/П-21 Производи за људску употребу, укључујући храну

Жита - Пшеница, раж, јечам, кукуруз, овас, просо

Узимање узорака за физичка и биолошка испитивања

Правилник^2
Метода I,
Члан 6-27

Л1 

Семе уљарица - Суцокрет, Соја, Уљана репица, Тикве, Кикирики, Лан, Сусам, Слачица, Мак

Узимање узорака за хемијска, физичка и биолошка испитивања

SRPS EN ISO 21294:2017

Л1